Предимството да тренираш индивидуално Бокс или Кикбокс

кикбокс тренировки

Един от силовите спортове, в които взимат участие не само ръцете, но също така и краката е Кикбокса. Все повече младежи се увличат по това бойно изкуство като едно от средствата за тонизиране на тялото, самозащита и изграждане на добра мускулатура. Да тренираш кикбокс обаче не е лесно, защото физическата подготовка изисква не малко усилия, постоянство и спазване на хранителен режим, който да помогне за добрите резултати. Най-важно е обаче да се отбележи това, за да придобиете увереност и да овладеете основните техники на този смесен боен спорт е определящо да си наемете треньор за индивидуална подготовка.

Бокс и Кикбокс – какви са разликите

тренировки по бокс

Много от начинаещите не са наясно с това каква е разликата между класическия бокс и Кикбоска като техники. Всъщност разликите са повече от видими. При класическия бокс се залага основно на работа на ръцете, тук не са позволени някои удари, както и участието на крака. При кикбокса обаче боеца има много повече свобода, тъй като тук може да се каже, че действа цялото тяло – ръце, крака, коляно. Независимо дали сте привлечени от единия или другия боен спорт са препоръчителни индивидуални тренировки по Бокс и Кикбокс. Всеки желаещ да се обучава трудно би успял да усвои основните правила и техники при бойните изкуства, когато се работи в група. Като се има предвид това, че всяко едно тяло е индивидуално като структура и издръжливост дори и като бързина на адаптиране и разбиране на съответните техники е най-добре да се съсредоточите върху индивидуални тренировки, които определен още дадат максимално бързи резултати.

За кого са подходящи индивидуалните тренировки

Почитателите на силовите спортове не се делят на пол и възраст. Реално това са бойни изкуства, които могат да се практикуват както от:

  • Деца;
  • Жени;
  • Мъже.

В зависимост обаче от това в коя възрастова категория попадате и какви са техническите показатели на тялото ви се изготвя индивидуален план за натоварване, който да отговори на потенциала и възможностите ви. Така, че не си мислете, че само защото сте фина дама не можете да тренирате Кикбокс или Бокс. Просто е важно да наемете правилния треньор, който да успее д влезе във вашия ритъм.

Ползи от тренировките по бокс и кикбокс

Когато човек предприема някаква физическа активност то е с оглед на постигането на някаква цел. Дамите са особено привлечени от динамиката на бойните изкуства, тъй като не само повишават концентрацията са и много добра предпоставка за свалянето на излишните килограми. Мъжете и младежите харесват този вид спортове не само заради повишаване издръжливостта и силата на тялото, но и поради постигането на добра атлетична форма и изваяна мускулатура.