Смесителя в кухнята – как да го изберем

смесител

Професионалистите винаги съветват при избиране на част от основното оборудване в кухненската зона да се водите от интериорната линия на мебелите и от вашите изисквания за удобство и функционалност. И въпреки, че звучи прекалено изтъркано е решаващо всеки да спазва тези насоки, тъй като от тях зависи до каква степен ежедневните ни действия биха били лесни, бързи и адекватни спрямо ситуацията, в която попадаме за избиране на този важен кухненски атрибут. Имаме интересни конкретни съвети, които ще улеснят подбора ви на кухненски смесител, който да се превърне във ваш пръв помощник в зоната за готвене.

Четири правила при покупката на кухненски смесител

Използването на смесител в кухнята е неизбежно. Той е основен елемент от мивката и зоната за миене, което му отрежда специално място. И ако мивката не е чак толкова видима то определено при смесителя нещата не стоят точно така. Безспорно видимостта на кухненския смесител налага да го изберем съобразно:

Смесител за мивка
  • Дизайна не кухненското обзавеждане

Да бъде в идентичен стил с интериора на кухнята е въпрос на визуална адаптация;

  • Материал

Има материали, които са устойчиви на ежедневно натоварване. Такива са хромираните, от чугун, стомана и други;

  • Вид на ръкохватките

За да бъде оптимално удобен един смесител това, което е важно да се отбележи е, че се търси оптимална прецизност и ефективност при работа. С две ръкохватки или една предпочитате да бъде смесителя ви?  Множеството клиенти залагат на една, тъй като тук манипулирането е много по-лесно и удобно;

  • Многофункционалност

Характерно за смесителите за кухня е това, че наистина човек трябва да подходи отговорно и да се съобрази със своите приоритети. Сензорно пускане на водата, наличие на термостат за настройване на температурата, както и избиране на смесител с изтеглящ се душ са сред основните функции, които ще ви осигурят повече удобство при работа и ползване.

Ако се водите от тези съвети то определено ще останете изненадани колко ефективен и функционален може да бъде вашия смесител.