Трапезни ъгли – практичните решения за кът за хранене

диван

Настъпи ли момента, в който сте сигурни, че трябва да изберете трапезен ъгъл то можете да бъдете напълно спокойно спрямо това, че купувате мебел, която е устойчива за този вид натоварване. Трапезарията по принцип е зона, която подлежи на непрекъснато замърсяване, което от своя страна показва, че предназначените за тази стая мебели задължително трябва да бъдат лесни за поддръжка и почистване. Днес ще ви представим основните акценти, които са особено приоритетни, тъй като гарантират оптимална устойчивост, издръжливост и лекота при поддръжка.

Удачни ли за трапезните ъгли като мебел ползвана за хранене

Дивана в кухнята се ползва вместо столове. Разбираемо е това, че днес повечето клиенти се насочват към избиране на по-добрите решения за своя комфорт и интериорно удобство. Но основните притеснения, които възникват в случая са свързани с това дали меката мебел може да понесе повече натоварване отколкото дивана в хола.

Кухненски ъгъл

Храни, напитки, мазни петна – неизбежно е трапезния ъгъл да не понесе някои от типичните за всяка зона за хранене замърсявания. И колкото и да ви се струва нереално то има начин да се справите с петната върху меката мебел.

На първо място ще отбележим това, че производството на трапезни ъгли е съобразено с факта, че този тип обзавеждане ще бъде подложено на екстремни замърсявания. А от тук следва да се вземат под внимание и някои особености като:

  • Устойчивост на тапицерията на замърсяване

Използваните тапициращи материи са влагонеабсорбиращи, лесни за почистване и не позволяващи на замърсителите да навлязат във вътрешността на меката мебел;

  • Стабилна основа

Прилагат се здрави основи от иглолистна дървесина, която е оптимално ефективна и устойчива на всякакво тегло. Освен за сядане трапезните ъгли се оказват толкова здрави, че наистина са много удобни и стабилни за спане на двама души;

  • Перящи се калъфи

За повече дълголетие на тапицерията в случай, че е текстилна това, което се предлага като тенденция е за свалящи се калъфи, които могат да се перат.