Какви са привилегиите от това да живеем в интелигентен дом

смарт устройства за дома

Представете си, че всички уреди, които ни заобикалят в жилището могат да бъдат използвани дистанционно, благодарение на интернет. Иновативните технологии ни позволяват да обитаваме интелигентен дом, който ще ни създаде по-голям комфорт и удобство всеки ден. Спокойно можем да контролираме осветлението, бойлера, климатиците, щорите и други уреди, само чрез няколко натискания на смартфона си. По този начин ще икономисаме електроенергия и ще бъдем винаги спокойни когато не сме си вкъщи. Smartdirect.bg ни представя множество продукти, благодарение на които ще се радваме на модерни и разнообразни функции.

Кои дейности могат да бъдат автоматизирани

Всичко от което се нуждаем в случая е смартфон или таблет, както и уред който да управляваме. Това са отправните точки, чрез които ще направим дома си интелигентен. Тук ще споменем някои от дейностите, които могат да бъдат контролирани дистанционно:

умен дом
  • осветлението – за целта трябва да се поставим на осветителните тела smart крушки. Те работят чрез wifi и ни дават различни възможности за промяна на интензитета на светлина, включването и изключването от дистанция и други функционалности;
  • инсталиране на таймери за движение – също добро решение за интелигентния дом, което икономисва от сметките за електричество. Когато напуснем някоя стая, осветлението може да бъде настроено да се изключи автоматично;
  • видеонаблюдение – интелигентният дом е и безопасен. Бихме могли да следим домашните си любимци или да наглеждаме имота си директно от телефона;
  • включване и изключване на домакинските уреди – това е най-лесният начин да планираме домакинските си задължения правилно. Също така дистанционният контрол позволява да планираме разходите си много прецизно.

Когато купуваме иновативни устройства за интелигентния дом, трябва да се доверим на търговеца, който ще ни предложи продукти с качествена изработка. В Smartdirect.bg ще открием богата гама от възможности и представяне на едни от най-добрите производители.

Защо wifi камерите са толкова популярни

Много хора предпочитат да инсталират мини wifi камери в жилището си, защото така имат постоянна връзка и виждат какво се случва докато ги няма. Основната причина, поради която те се използват в модерния интелигентен дом е възможността да избегнем кражба. Лесно ще работите с тях, защото след като ги свържете с мрежата и изтеглите приложението, вече може да наблюдавате зоната, която те обхващат. Предимствата, които бихме споделили са, че съхраняват в себе си запис за определен период от време и могат да бъдат настроени на нощно виждане.

Онлайн ще намерим много практични модели. Тяхната цена не е прекалено висока, а интернет търговците редовно представят и намаления. Това е един от компонентите, които ще направят дома ни интелигентен.